default

Sunday, 14 April 2013

apa itu kawan?


                                                        Assalamualaikum ...

    Tadi aku saja belek2 wall fb orang, ternampak post ni, so aku rasa tertarik untuk berkongsi. Hihihi :')


so conclusion is, berhati-hati lah.. kita tak tahu apa yang akan berlaku sebab rambut memang sama2 hitam tapi hati lain-lain kan? please take noted!

Monday, 1 April 2013

Jalan-jalan buang duit :p


                                          Assalamualaikum

Pada awalnya aku,ija dengan dila (housemate) nak pergi Kuala Selangor je, tengok movie. Memandangkan kat rumah tinggal kami2 je, yang lain semua belum balik. Ajak la lagi seorang member, dia pun bawa laaa pakwenya lalu kami pun berlima. Takpelah kurang sikit duit sewa kereta kan? Ada pula pakwe dia boleh drive, lagi beronok-ronok aku dengan ija. Tak payah nak tukar2 drive lgpun aku masih dalam trauma accident hari tu. =.=

Gatal sangat nak berjalan, terdetik masing-masing nak pergi Ipoh. Memang tak fikir apa dah, padahal esok kitaorang ada class, siap kena present lagi. Tapi hati masing-masing kering nak jugak berjalan kan? Keluar rumah masa tu pun pukul 12 tgh hari. Jalan punya jalannnnnn~

YaAllah jauh jugak rupanya dari Kuala Selangor tu nak ke Ipoh. Kalau dihitung, dari Selayang sampai Johor dah. Kematu jugak punggung aku dalam kereta. Tambah lagi jalan jem sebab orang masing-masing baru balik bercuti agaknya. Kan budak-budak habis cuti sekolah.


teringat masa pergi cameron tahun lepas dgn family
7 jam youuuu perjalanan
fuhhh~









Sampai Ipoh, cari JJ siap tanya orang lagi nak ke JJ. Bila jumpa, cari KFC, makan-makan lepas tu balik semula. Haaa nampak tak kerja gila kat situ. Isi minyak kereta rm100, sewa kereta rm50, tol rm40 makan-makan bajet rm 15 lepas tu balik semula. Please take note, jangan buat perangai mcm kami okay!


                                         HARHARHAR publish!