default

Wednesday, 20 November 2013

Kerja to Langkawi ( Day 2)


                                                        Assalamualaikum

Okay kita continue entry lepas utk hari ke-2.. Untuk hari ke-2 ni kita cuma ke tempat-tempat sejarah. Pergi kilang gamat, makam mahsuri, kilang batik, geo park dengan cable car. Memandangkan aku dah pernah pergi dulu, so aku tak msuk lah makam mahsuri. Tapi aku galat gila tak naik boat kat park tu. Masa tu berbelah bagi juga nak naik ke tak sebab time tu hujan. Ramai member aku pergi. Punya excited nak naik boat, ada team daripada bas yang aku naik tu jatuh masa nak naik boat. Nasib baik dah pakai jaket keselamatan. Itu gunanya jaket tu. sangat penting. Kat cable car, aku naik laaa atas desakan kwn2, fuhhh first time naik wehhh, rasa macam...mcm mana ek? huhhu

KILANG GAMAT : FREE (kalau nak beli minyak panas ke, gamat ke, etc faham2 la mesti kena bayo)

MAKAM MAHSURI : RM 7 untuk dewasa dan RM 5 untuk kanak-kanak

KILANG BATIK : FREE (kalau nak beli kain batik, kain pelekat, t-shirt pun kena bayo)

GEOPARK  : RM25 untuk dewasa, kanak-kanak aku tak pasti

CABLE CAR  : RM 15 untuk dewasa, kanak-kanak tak pasti

awal pagi dah siap2 nak mulakan trip
:)

testing2~

kami satu rumah
;)


di kilang gamat
beli cenderahati
:)

promoter sambilan
haha


memang betul la x panas pun gamat tu
walaupun api menggelegak kat bwh kuali tu
:)




hasil tangkapan
haha

di pintu depan muzium mahsuri
:)

member2 aku semua msuk
tapi kami tak layan
baik pekena laksa dan cendol




muka confident okay
hakikatnya...
ya Allah...


haha




Balik daripada Cable car, terus ke Idaman Suri. shopping time!! Haha patutlah nama dia idaman suri, rupa-rupanya menjadi tempat idaman bagi suri-suri hehe :D

seterusnyaaaaaa...

to be continued untuk hari ke-3

Tuesday, 12 November 2013

Kerja to Langkawi ( Day 1 ) . Memang ponek botingkek-tingkek


                                                            Assalamualaikum

Okay ni cerita minggu lepas, aku baru balik daripada Langkawi sebab ada kerja sikit dengan semua classmate aku. Pergi dengan dua bas. Fuhhh last aku pergi langkawi ni masa aku form5 so lebih kurang 4 tahun yang lepas. Masa tu naik flight, daripada LCCT ke Pulau Langkawi 1 jam je. Kali ni naik bas, ya Allah memang terasa lama sangat dalam bas. bertolak pukul 9 pagi, 8 jam perjalanan. Aku rasa nak berlari2 je dalam bas tu tau! :p

the bad day tudung
lama sgt dlm bas
aku dah x kisah rupa tudung aku tu
:p

sampai jetty kuala perlis pukul 5 ptg
lps tu kena tunggu bas lagi satu sesat katanya
pukul 6 lbh kurang baru naik feri

masing2 sabar menunggu
hehe
bdk llki klas aku, semua sebaya
kiri skli laki org, kdua tunang org, lg dua org single
diaorg jelah melawak dlm bas
so takde la bosan kami dlm bas tu
haha

excited kwn2 aku naik feri
1st time
hehe

peace yaww
aku ddk single seat
so keseorangan la dahku
;p

suasana dlm feri
tgk filem bencinta 1 jam
so tak la terasa lama nak sampai ke langkawi

ddk tepi tingkap so boleh la tgk suasana di bumi Allah
subhanAllah!

lbh kurang pukul 8 malam sampai ke Langkawi
naik bas terus ke motel

Sampai motel je, kita terus berebut naik ke atas cop2 bilik. Adoii kelakar betul. Nasib baik lah dpt tingkat 1, lps letak barang2, bersihkan badan, ( mujur aku uzur masa tu sebab waktu solat betul2 terhad ) then tukar baju terus siap2 nak pergi HAJI ISMAIL GROUP. Siapa tak kenal kan kedai yang popular di Langkawi. so nantikan next entry bye! ;)

Thursday, 31 October 2013

E-day

Assalamualaikum

selamat bertunang Along & Abg Hafifi!!!

Okay ini 2 minggu lepas punya cerita, aku ikut Dila balik kampungnya ke Gerik. Along (kakak kepada Dila) bertunang. Seronok sangat pergi sana. Family Dila semua baik2 belaka. Sampai sekrang aku rindu nak ke sana tau. T.T

Along pun sempoi lepak2 dengan kitaorang . Aku rasa dekat sangat dengan family Dila padahal baru first time tu aku datang. huhu

Hari jumaat pukul 2 petang bertolak daripada rumah sewa terus ke Gerik. Pukul 7 malam baru sampai. Sebab banyak singgah kan, Ija drive, aku tidur je kat belakang. hehe. Sampai je sana, salam2 dengan family Dila, mandi2 solat terus pergi pasar malam gerik. Tempat pertama yang dila bawak di Gerik. Best kat sana macam2 ada, boleh tahan murah jugak kat sana. Balik tu makan2 dulu terus ke dapur menolong apa2 yang patut, aku dila dengan ija tidur pukul 2 pagi buat kek hantaran.

                                        HARI 1 :  JUMAAT
wahhh ni lebih daripada pengantin nihh
:p
semangat tau!
haha
Teringat malam sebelum pergi Gerik, cari kedai bunga beli bunga tangan tu untuk Along. Seluruh kuala selangor mencarinya. Alhamdulillah dapat juga, kena dengan warna pelamin.hehe

                                      HARI 2 : SABTU
lawa kannn?


hujung kiri tu kak pika (kawan along)
ija,dila,aku and dila
;)




tudung coklat tu sepupu dila


baby tu pun sepupu dila
:)

sesi menyarung cincin

alhamdulillah selesai

tahniah along!
:)

abg hafifi & along

berbalas-balas pantun


hujung biru tu acik (adik bongsu dila)




haaa ni anak siapa pun aku tak tahu
aku main pegang jee
haha

phewittt





berangan jap~

mak long suka buat lawak
gelak je aku dengan dia
hehe
rindu aku dengan mak long
mulut dia bising jeee~

Hari ahad ptg lepas zohor pun bertolak lah kami balik. Semua lauk2 kenduri kita bawak balik. 
Terima kasih Dila sekeluarga mengundang
merasa aku ke Gerik hehe
;)

PUBLISH!