default

Thursday, 28 June 2012

terbaik~

                                                             Assalamualaikum semua :)

How are you? I'm fine thank you. wahhh aku in a good mood kan? kan ?coz what? coz ibu bagi aku  lesen keluar dengan fatinah and syahadah yakni ex-classmate aku masa sekolah menengah dulu even final exam tak habis lagi papernya. heee ;) of course excited. punya la susah nak pujuk ibu. sampai melutut bagai tau. *Jangan percaya sebab aku tipu je. Hahahaha. seronok sangat okeyy. Rasa macam baru turun kL. Tak silap aku, hampir setahun tak jejak tempat lepak dengan kawan-kawan dulu iaitu di Times Square ( TS ). Dulu masa zaman sekolah, bila ada duit lebih sikit, pergi Cosmo World ala yang ada roller coaster tu. Sampai bangla cuci lantai kat TS tu pun dah kenal kitaorang. bhahaha. :D *aku tipu lagiii!

Jarang sangat hang out dengan member sekolah dulu-dulu especially masing-masing dah ada komitmen. Mainly my time will be spent with family, takpun kawan-kawan kat unisel tu. So, i was looking forward to it, encik kekasih pun bagi green light and dia tak payah ikut sebab aku bagi suggestion pick up aku dari bus stand masa aku nak balik ke rumah, heee ;')

these are my excited friends
haha :D


baju merah ( fatinah)  , yang lain-lain tu
member tmpt dia belajar.
  
baju purple sblh aku tu syahadah , two gegurl
from left kawan baru aku ^,^
comeyyyy :)

tak dapat main kat dalam,
bergambar kat luar pun jadilahh.
:p

gemokksss nya peha aku?

no caption
:p





khusyuk aku makan
haha
tercapai juga makan tutti-tutti ni
:p





sesi memilih topping tutti
heee
with my best friend as well
:)
           

pantang jumpa cermin, tangkap muat je.
hihihi

lagi..

dan lagi...

bestie aku forever
:)

duduk-duduk rehatkan kaki
plus sesi meluahkan perasaan.
:)


dalam toilet pun jadi..

haaa dapat pun ambil sorang,
kalau tidak sibuk je anak dara dua orang tu
:p

aikkk ada lagi. :p

Lepas makan-makan, shopping-shopping, turn tengok movie pula. Cerita Aku, Dia dan Kamu. Memandangkan cerita tu je yang sempat kami tonton.  bajet dalam pukul 6 mesti kena keluar dari TS tu. Not bad at all, ermm bagi yang berhati romantik, jiwang mesti layan cerita ni. Aku tak berapa nak minat sangat. 6/10 rate yang aku boleh bagi for this movie :)se

Mostly aku yang pegang canon tu, actually tu milik fatinah. Dia tahu aku obses gila dengan dslr, jadi dia serahkan kat aku untuk jadi milik aku sehari suntuk. kihkih sedih betul. Fatinah pelajar dari course photography so dia kata dah bosan pegang camera. boleh pulak mcm tu ek =,='

                                               



                                                     
Lepas movie, window shopping lagi, jalan sampai kaki terasa nak patah baru terasa nak cari jalan balik rumah. Encik kekasih asyik call, call, call je sebab risau aku tak terasa nak balik rumah. kihkihkih :p *actually jeles tak dapat ikut lettewww :)


comelnya bear tuuu <3

tak habis-habis lagi dengan cermin.
setiap outlet ada cermin, tmpt tu jadi sasaran.
:p

captured by fatinah
nakal tau !
*muka penat gilaaaa -,-

muka memang penat tahap gaban.






seronok dapat jumpa kawan sekali-sekala even memang penat sangat-sangat terpaksa menapak sejauh 3km untuk cari bus ke selayang. Dah lama tak naik public transport, so semuanya dah lain.
itu belum lagi tersesat, kena tanya orang baru jumpa jalan.
bajet macam kat obersi je, boleh sesat-sesat 
:p

Till we meet for next gathering kawan-kawan… InsyaAllah..




Wednesday, 27 June 2012

Sorry to say -,-

Tak tahulah lately aku rasa macam selalu annoying dengan benda-benda ni.


      *orang yang on the phone dengan suara yang diperlahankan (rasamacamnaklepukjeeerasanya)
                    *orang yang badmood, lepas tu buat muka depan aku plus hempas-hempas pintu
                                   *orang yang cakap tak serupa bikin
                           *orang yang belagak pandai tapi sebenarnya bodoh (kasartakayataku?)


Memang kadang-kadang benda tu takde kena mengena directly tapi organ mata dengan telinga aku ni buat rasa annoying seketika. hmm nak buat macam mana kan?

Kadang-kadang rasa takut nak cakap mcm ni actually, because takut benda tu jadi kat diri aku sendiri then orang pulak rasa annoying kat kita.

Anyway, sorry again. annoying to the things like that doesn't mean that I claim myself as the best. Yeahhh nobody perfect right? and it's hard to change our habits. hmmm

Tuesday, 26 June 2012

Sayangggg Ayahhhh, Ibuuuuu :)

Hehe tak tahu la nak cakap tajuk kat atas tu sedih ke, gembira ke but ini more terharu laaa . . Aku belajar kat unisel ni, tiap-tiap minggu aku balik. Biasanya ayah yang pick me up direct from office dengan baju kerja lagi. Terharu kan? Aku bersyukur sangat, aku still ada ayah and I still need him. Memang semua orang akan cakap ayah dia terbaik. . But still my ayah is the best in the world.

Dari benda kecil-kecil macam tiap-tiap hari ayah bagi duit belanja dari aku tadika sampai laa ni di university. All because of him. He's always besides me when I need him. Begitu juga ibu. For me, tiap-tiap hari aku sambut Mother & Father Days, bukan setahun sekali je.

There's one time that I feels afraid... Afraid if I lost him.. Afraid if I can't pay back all his kindness. Ya Allah aku tak dapat nak bayangkan macam mana. Ya Allah kau ampunilah dosa-dosa ibu bapaku, panjangkan lah umur mereka, berkatilah mereka, murahkan rezeki kepada ibu bapaku ya Allah, aamiiinnnn.

Rasa macam lambat lagi nak habis belajar, kerja then balas jasa ibu ayah. Yup itu sebenarnya sebelum berkahwin. Tak dapat banyak pun, at least mesti ada. I can't express into words how much I love them :'(

i love them so much
<3



Monday, 25 June 2012

Instax camera.

                                         Have you ever heard of instax camera?

Okeyyy, mungkin ramai yang dah tahu. Camera ni jenis yang snap pic, terus dapat gambar on the spot.
At first I taught the price is very expensive gila. Yelah on the spot print gambar kan? Tapi masa aku pegi Low Yatt hari tu, takde la mahal mana pun. Dalam range RM250-300 jee. *tu aku kata murah? haha. Tapi film dia dalam harga RM25-30 sekotak. And hanya sekotak film tu, kita boleh snap 10 keping gambar sahaja okeyy.so, bila buat calculation, one picture will cost you RM2.50-3.50. That is for a tiny pic of yours, almost like the credit card size laaa . .

So, pada uolls berbaloi ke? Bagi yang memang fotogenik itu mungkin berbaloi la kan, snap terus print out gambar cantik. But it is if me, entah kali berapa snap baru keluar gambar yang betul-betul cantik, hihihi. Setiap snap menggunakan camera ni sangat penting youuuu. Tak boleh nak main-main snap je. Yang main tangkap je, tak sesuai ambil gambar guna camera comel ni. Like me bebehhh ! :p

I just think that kalau aku bawak camera ni wherever place that I'm going, aku just can take 10 pictures and that 10 pictures must be the best one. Rugi kalau tak cantik, takkan nak buang yang dah print out kan? kau gilaaa?? mahal tuuu.. *bagi aku laaaa.
But i don't know if this camera is auto print OR manually? If it is manually print out then it should not be a problem bagi aku. One more thing, since that the picture taken is very small so maybe it is not suitable for family photo or friends photo. *kawan aku kan ramai, hihihi. Kalau pic sorang tu boleh la, paling maximum pun 2-3 orang. Kalau ramai-ramai nanti nampak mata je, hikhik


macam ni rupanya .

sumber : miss goggle

gambar yang sudah print out sebegini kecil rupanya
:P

sumber : miss google

Bagi aku, NIKON DSLR tetap menjadi idamanku. Yeahhh i know that some people feel like disturbing carry it around sebab besar bapak gajah kan? Haha but it's will be okeyy with me.  =)

By the way, Instax Camera is totally awesome.*memang tak boleh dinafikan. Sebab dia ala-ala korea, very cute. Even aku tak minat pun korea-korea tu. I want to have this someday maybe. *sebab nak tambah koleksi kamera ( banyak duit aku? ) :D Yeahhh someday but not now. Kalau beli sekarang pun macam membazir je.  Better simpan duit untuk benda lain. I am very precise when it comes to money. I won't buy something directly even I can do that *kan sekarang ni aku nak belajar berjimat, ecehhhh poyo jer. :P 


nikon takde pula kaler merahhh mcm ni.
cantik la pulak yang ini.
hmmm *rambang mata

sumber : miss google



I love pictures
because the best thing about them is that,
they never change.
even when the people in it, do.
             


Nak bagi apa eh?

            Hmm aku dok pening fikirkan nak bagi apa la kat encik kekasih, birthday dia nanti?


                                                                   Ada idea tak?


Tahun ni nak bawak pegi Mid valley lah, belanja makan kek Pavlova. Alang-alang minta tolong tangkapkan sepasang sandals *ni birthday aku ke encik kekasih ni yg aku nak minta macam-macam bagai.  hikhik
Ohhh tengah grand sale time tu, alang-alangkan hadiah anniversery kan abang?  ahakss :p



aiseyyymann, macam cantik pulak.
hihihikk


               

kita belanja makan ni 1 SLICE sahaja.
boleyy?

                 Mesti encik kekasih jerit kuat-kuat, mana FAIR macam ni !!! haha *hade aku kesah? :p


                                       * Mula pening balik apa la aku nak bagi kat dia eh? hmmm

Saturday, 23 June 2012

apa nak buat?

                                                      Assalamualaikum ,

Hmm apa nak buat yea kalau takde duit? Duit tu betul-betul mengalir macam air kan? Nak menyimpan bertahun, tapi nak menghabiskannya satu hari pun boleh. Adooii =,=

As a student macam aku ni, biasalah main dengan duit je. Buku itulah, buku inilah, yuran itu, yuran ini dan lain-lain lagi lah. Tu belum lagi duit poket, duit shopping lagi *oittt sempat lagi! haha

Bila kat hostel tu, kalau nak jimat cuma makan maggi je. Lupakan sebentar nasi putih + tomyam campur + sotong goreng tepung + telur bistik (favourite aku tuhhh). Ha lawan la dengan air masak. isk..isk..isk.. sadis betul. Ha ni la situasi aku lepas duit PTPTN dah habis untuk sem ini.

Kalau ada duit tu, ada je benda nak beli. Benda tak penting pun akan jadi penting. Tak begitu ?* hebat betul godaan syaitooonn ni. haih sabar jelah. Untuk sem akan datang, kena berjimat lahhh. Secara jujurnya, aku memang seorang yang boros. adehhh -,-

                                     
                                                   macam mana yea nak belajar berjimat ? :p

hohoho
XD

Friday, 22 June 2012

Not bad, yummyy :)

                                                         Assalamualaikum hi you guys :)


comeyyy tak?

Hamboiiiii, bagi-bagi salam je terus tepek gambar kek yang comel lote tu, tak boleh blahhh.haha. ok uolls baca tak entri sebelum ni yang aku nak try resepi apam polkadot? Ha ni lah hasilnya, alhamdulillah not bad bebeh.. sedap *perasan sendiri sekejap.

Balik-balik je dari Unisel, terus prepare nak buat kuih tu. Tapi leceh juga nak membuatnya. Memerlukan kesabaran yang tinggi tauuu .

masukkan cup tu untuk dikukus nanti :)

adunan yang telah diletakkan dalam piping bag :)

3 colours :)

adding jem strawberry, then buat topping untuk
tutup jem tuu :)

decoration :)


deko lagi dan lagi :)
lepas kukus, tak sempat nak ambik gambar,
habis dimakan oleh adik2 aku :p

bekalan untuk encik kekasih dan mak :)
*first taste, tak boleh banyak2 :D

Lepas pos je bekalan tu, apa lagi kita pulak yang makan..yummy sedap juga aku buat kan? *buerrkkk haha :D
                                               First time buat, so tak berapa kemas deco nya. :p



jom makan :)
                                               *sorry, kualiti kamera yang tak berapa nak baik.

                                                                   have a nice day peeps :)




Wednesday, 20 June 2012

aku je yang slowwwwly

                                                  Assalamualaikum si cantik, si kacak

Well sekarang aku just menghitung hari untuk final. InsyaAllah harap-harap dipermudahkan semuanya. Hmm sekarang ni sepatutnya aku study for exam tapi aku study cari resepi-resepi yang baru plus yang mudah untuk disediakan yg sedap-sedap gila. Maksud aku makanan laaa. haha. Actually aku baru tahu ada apam polkadot yang comel lote tuu. Padahal dah berzaman orang buat. Aku baru tahu nak buatnya. Slowwwwly kan aku? *sambil tutup muka maluuu.

             
Now aku kat hostel, ingat weekend ni nak balik buat. Dah siap list all the ingredient dia, nak suruh encik kekasih beli. haha. nak bagi mak mertua rasa, ahaks *gedikgila okeyyy sebelum encik kekasih balik ke Penang, he must try apam aku tu. Harap-harap menjadi lerrr.

agak-agak mak suka tak?
haha :D
*perasan! :p



                           Next post, akan diupdate untuk apam polkadot yang mesti menjadi ! :D