default

Tuesday, 31 July 2012

JPJ test

                                                       Assalamualaikum

Pagi tadi aku telah menjalani ujian JPJ *wah tak boleh belah ayat aku, macam ayat dalam karangan kan? hua hua :D  Well, biasalah first time bawa kereta, belum apa-apa lagi, malangnya aku dah fail tang kat bukit. Punya elok cantik tayar depan atas line kuning, bila pegawai JPJ tu suruh aku jalan, aku tak tahu mana silap aku, kereta aku tu ter 'reverse' sikittttttt. Ahhhh gila bengang aku time tu. Rasa nak sepak-sepak je tayar. Muka pegawai JPJ tu jangan cakap la kan, belagak ya amatttt. Aku sabar jelah, dah la panas terik, bulan puasa pula tu. Dugaan.. dugaan..


Bila bahagian 2 tu, aku fail so parking dengan 3 pointed tu tak boleh la buat. Aku sesi-2, dah la lama menunggu, kepala aku dah berdenyut-denyut, hati nak buat on the road pun takde dah. Dah tak semangat rasanya, aku pun pasrah jelah. Tunggu punya tunggu, sekali aku ternampak ERIN MALEK. Alaaa pelakon tuuu, tak silap sebaya je dengan aku. Dia pun test juga pada masa yang sama. Dia dah la lambat, lepas tu slumber je potong turn orang. Budak-budak cina sebelah aku semua pandang slekkk je. Dalam hati aku, mentang-mentang fames amessss kan? bayar leteeewww kan? *jahat mulut aku, maaf. Lagi bertambah, berdarab, panas hati aku.

Ingatkan raya ni, dah ada la lesen, so nak raya rumah member-member boleh la drive tp hancussss harapan aku. Takpelah nak buat macam mana kan, takde rezeki aku. Redha je lah. Lepas raya kene repeat lagi -_____-



bahagian II  fail
sekian.
=,=

Alhamdulillah bahagian III pass
walaupun jiwa kacau gara-gara
the part paling senang aku boleh fail.

16/20
alhamdulillah walaupun atas pagar
cukup-cukup makan
:p




                 

                              Kesalahan masa on the road yang aku buat, mueheheh :')

# tak adjust side mirror *pegawai JPJ lelaki so aku segan nak cross untuk open tingkap sebelah, then aku just ignore jeee  :p

# tak guna brek kaki dan tangan dengan betul  *aku nebessss kot dengan kereta banyak sebab time tu orang balik keje. awesome bebehhh, time tu juga kereta banyak !  =,=

# tidak memandu di jarak yang selamat   *maybe aku rapat dengan kereta depan sebab nak kejar traffic light hijau rasanya masa tu, (nampak sangat aku tak sabar)

# menggunakan gear yang sesuai  *coz aku hanya guna gear 2 sahaja even dekat highway, tak berani nak guna gear 3 or 4, takut mati enjin :p


Ya Allah, mudah-mudahan lepas ni selamat la semuanya. Aku tak sanggup nak repeat class lagi, kena tunggu berjam-jam kat tempat test, yang paling tak sanggup duit yang melayang. uhuiiii sabar jelahhhh. =,=




                                                               Sekian

                                                 Thanks for reading this entry

Thursday, 26 July 2012

Syukur alhamdulillah =)

                                                   
                                                       Assalamualaikum =)


Syukur alhamdulillah ke hadrat Allah S.W.T atas rahmatNya. Tak sia-sia aku kena marah dengan lecturer sebelum ni. Tak sia-sia aku bermalam berbantalkan buku *sampai sakit kepala + tengkuk + badan + otak aku ! Even naik sikit pun jadi lahhh. Bukan nak takbur, tapi untuk membakar semangat supaya dapat ditingkatkan lagi pada masa akan datang. Aamiinnn :)


kenapa gambar 'dihitamkan'.
saya pun tak tahu !
hua hua
:D



thank you for reading this entry


Tuesday, 24 July 2012

Koktail buah

                                                      Assalamualaikum :)

Pagi tadi aku online, ditemani pula si budak kecik aqil. Saja search-search dessert yang boleh dibuat untuk berbuka. Belek punya belek, sekali aqil ternampak gambar koktail. Yeahhh aku tahu, dia tak pernah rasa benda alah tu. tapi gambar tu menarik minat dia rasanya siap request suruh aku buat untuk berbuka.

sumber : miss google
gambar ni la budak kecil ni nampak.
eheee *,*


So apa lagi, pergi kedai cari bahan-bahan yang diperlukan. The first thing is susu cair instead, yang lain-lain like koktail buahan dalam tin, laici dan sebagainya lah. So aku memang dah sedia maklum, kalau buat benda ni, mesti berebut, so aku tambahkan epal merah, epal hijau, anggur untuk menambahkan lagi kuantitinya, haha biasalah adik-beradik aku kan ramai :p


                                                      \
                                                      Dan hasilnya ....


boleh la ek? lebih kurang sama
cuma bekas kita je lain :p

Untuk buat kelainan sikit, aku letak ice-cream vanilla untuk menambahkan rasa ummmphhh lemak berkrim. Haihh macam mana tak gemuk adik beradik aku semua? By the way, okey la kan coz susu cair kan kurang kalori, ye ke? hihihi


pek paling jimat
haha :D

yummy :p

Bila aku tanya, sedap tak kakak buat? Masing-masing cakap tak. Tapi ulang-ulang minumnya. Apa yang aku nampak, dessert aku yang dulu habis. Hampehhh betul tak ngaku tuuuu =,= sabar jelahlah wahai adik-adik ku..




                                                  Thanks for reading this entry

Monday, 23 July 2012

salam ramadhan :)

                                                            Assalamualaikum :)

Salam Ramadhan semua, alhamdulillah dah 3 hari kita berpuasa. Tapi malangnya aku first day puasa je, dicutikan buat sementara waktu. Faham-faham jelah kan. Rasa rugi sangat tak dapat ikut ibu dengan ayah pegi terawih kat masjid :'( sobs sobs

Ehem tahun ni adik aku yang bongsu tuuu, aqil (5 tahun) sudah belajar berpuasa. Well, ayah ingat nak latih dia, dapat half day pun ok la kan, pada awalnya, dia tak merungut so lebih baik kalau diteruskan. Biasa lah kalau budak-budak kan? Setengah jam sebelum berbuka memang sangat mencabar nak layan dia supaya tahan sebelum masuk azan maghrib. Ayah janji macam-macam nak bagi kalau dia puasa penuh. Kalau kita dulu-dulu, ayah janji bagi rm1 satu hari, so kalau puasa 30 hari rm30 la kan? tu pun rasa macam besar sangat 'hadiah' yang ayah nak bagi. tapi sekarang ni, adik aku minta iPad, kauuuuu.. haa ambik kau.. ayah pun serious macam nak beli. aku tak tahu lah kalau ayah tak tepati janji 1 Malaysianya ituuu. Amboiii bukan main, aku nak DSLR pun tak dapat-dapat lagi, dia nak iPad tuuuu... uhuiiii adik oiii, sabar jelahhh ~ :p


Lepas solat maghrib tadi, aku nampak dia makan buah.then aku saja nak test dia. Antara perbualannya :



      kakak :  ehh aqil, kenapa makan lagi? mana boleh makan lagi lah. tak puasa ehh?kakak cakap
                                   
                             dengan ibu, cakap dengan ayah !


      aqil    :  mana ada, boleh laaaa. kan dah malam. boleh makan lahhhh ~ (terus tanya ibu...)


      aqil    : ibu, sekarang puasa lagi ke? (muka takut + gelisah)


      ibu     : ehhh siapa suruh makan? mana boleh makan lagi. cepat cuci mulut (muka serious)


     aqil    :  haaaa ?  (berlari ke sinki cuci mulut)


     kakak + ibu  :   HAHAHAHAHA :D

                 
      aqil    : TIPUUUUUUU  !!!  (merengek~)



situasi ni aku dapat tangkap yang adik aku ni dah faham makna puasa itu sendiri. tak boleh makan dan minum di siang hari. bila malam,boleh makan dah... kalau sahur pun, dia tak liat nak bangun sebab dia tahu kalau tak makan nanti, perut lapar. and yang paling penting, dia teringat iPad yang dia dah request kat ayah. that's why dia lebih semangat nak puasa. hihihi kadang-kadang dia ni buat orang tergelak, kadang-kadang buat orang geram.

                               
                                                 ini budaknya, sangat nakal ! :)

Muhammad Aqil Iman
(5 tahun)



                                                           sekian terima kasih :D

                                           
                 

Friday, 20 July 2012

Manual.

                                                         Assalamualaikum

Most kawan-kawan aku dah terer bawa kereta. Jumpa aku tepi jalan, siap hon lagi angkat tangan. Dalam hati ''aku pandai drive,kau hado?'' Aku pun tak mengalah la kan ''ekelehhh kerek pula kau kan?'' HAHA :D
takdelah, ini gurauan semata-mata. Mana ada kawan aku buat macam tu, kalau ada, tu bukan kawan aku la namanya. So straight forward, sekarang ada lebih kurang 2minggu sebelum aku naik sem baru. Dalam dua minggu nilah aku pula sibuk nak habiskan kelas memandu before test JPJ on 31 July. Ohhhh aiseyymannn -___-

Ohhh yeah, mind you aku drive kereta manual. Seriously sebelum ni aku tak pernah control manual car. Tak main lahh kan? *layan kereta auto jeee. Sekali masa kelas kena drive manual car. Mula-mula bawa, cuak bukan kemain. Menjajau sekejap. Kejap-kejap nak tukar gear. Stop kat traffic light, tak nak berbual-bual dengan pakcik yang ngajar aku tuh sebab nak tunggu lampu hijau. Lepas dah dapat feel, baru boleh berborak sambil kenyit-kenyit mata dengan mamat hensem lalu sebelah kereta viva aku (kereta driving school). how cool ? haha :D

First time ohhh bawa manual car. Boleh tahan juga. So far, so good. Apa pun, harap-harap dipermudahkan segalanya. Aku dah diisytiharkan phobia-free. terima kasih LOL  hihihi :')




                                                     Thank you for reading this entry :)



                           

Wednesday, 18 July 2012

kenangan

                                                               Assalamualaikum

Sejak-menjak ni, aku kalau nak buat kerja kat lappy rasa macam lembab je. Bila loading, mak aihhhh sempat aku nak buat teh tarik untuk encik kekasih 3 cawan. Nampak kan kat situ, lembab gila. Check punya check, rupanya banyak sangat document like folder assignment lah, folder pictures lah, folder lagulah, etc. Macam-macam ada. Tu yang macam slow je dia buat kerja agaknya kan? So nak memudahkan kerja, aku terpaksa delete mana-mana yang patut.


Sebelum delete tu, check dulu mana-mana yang patut di hapus, mana yang tidak. Sekali terjumpa folder masa zaman sekolah dulu-dulu. hihihi. Alamakkkkk rindunya. Bila tengok gambarnya, senyum-senyum sendiri. Kalau orang tengok, macam tak betul pun ada aku ni agaknya? haha :D

orang belajar, kita bergambar
:p

sempat lagi peace yaww
:')

farah tukar nama jadi sharmila
sekian.
:D


time math
tak fokus !
adik-adik jangan tiru macam kami yea.

i miss this moment.


moniter : encik kekasih
ass. moniter : zuyyin lahhhhh
:p


tamat tingkatan 5
at legend hotel.

rindunya :)

pengerusi persatuan ERT.
*JANGAN MAIN-MAIN TAU
:P

Terimbau-imbau masa ponteng kelas math, masa fall in love dengan encik kekasih *aku pun tak tahu macam mana boleh jadi? hihi. Sweet betul masa tu. Rasa nak ulang balik kenangan dulu-dulu. Masa form4,5 paling happening sekali. Kalau lah diberi peluang masuk balik zaman persekolahan, aku sanggup. Nak belajar balik :')


                                                   Alangkah indah jika masa boleh diputarkan...

slot samarinda Ameera.

                                                          Assalamualaikum

Aku rasa orang dah lama hadpet pasal cerita ni. Cerita ni nak kehabisan episod dah pun baru aku nak story-mory. hua-hua :D Maafkan saya, maafkan saya. :p  Takpelah, aku cerita sikit ehh? sebab aku nak cite juga.

                                        Meh aku bagi sikit sinopsis drama Ameera. :)


Mengisahkan kehidupan Ameera dan Ameer yang bahagia melayari bahtera rumah tangga selama 4 tahun walaupun masih belum dikurniakan anak. Mereka menguruskan sebuah syarikat perabot mewah bersama dan hidup dalam keadaan yang mewah. Namun, mereka tertekan apabila ibu Ameer, Puan Suraya selalu mendesak supaya Ameer berkahwin dengan Marisha kerana Ameera tidak dapat melahirkan anak. Ameera mahu Ameer menurut kemahuan ibunya tetapi Ameer masih menaruh harapan yang Ameera boleh mengandung pada suatu hari nanti


Apabila Ameera disahkan mandul, dunia bagaikan sudah berakhir baginya. Ameer masih enggan mengahwini Marisha yang menjadi pilihan ibunya. Ameera mencadangkan mereka mengambil anak angkat tetapi Ameer juga keberatan. Puan Suraya semakin mendesak kerana dia inginkan zuriat Ameer untuk mewarisi perniagaan keluarga.

Ameera buntu memikirkan cara penyelesaian akhirnya dia mencadangkan Ameer supaya mengahwini seseorang untuk mendapatkan anak dan menceraikannya selepas melahirkan anak. Ameer menganggap Ameera bergurau dan tidak mengendahkannya sehingga seorang gadis kampung miskin, Zila muncul dalam kehidupan mereka.

Zila telah mengikut kekasihnya, Faruk yang dikenali sejak zaman sekolah ke bandar untuk mencari pekerjaan. Ibunya, Mak Yah sakit sementara 3 orang adiknya masih belajar. Zila melarikan diri dan bersembunyi di dalam kereta Ameera kerana Faruk mahu menjualnya kepada sindiket pelacuran. Melihat keadaan Zila yang panik dan wajah Faruk yang bengis dan marah, Ameera segera memandu pergi dan terpaksa membawa pulang Zila.

Selepas mendengar cerita Zila, Ameera menganggap Zila sebagai calon yang paling sesuai untuk menjadi isteri kepada Ameer. Ameera menawarkan upah RM350,000 kepada Zila. Pada mulanya Zila enggan kerana tidak mahu mengandung tetapi akhirnya dia mengalah kerana wang tersebut mampu untuk menampung keperluan keluarganya.

Ameer pada mulanya membantah kerana masih menaruh harapan yang Ameera boleh mengandung. Ameera merayu kepada Ameer agar menerima cadangannya untuk berkahwin dengan Zila. Akhirnya Ameer bersetuju.

Ameer dan Zila bernikah secara rahsia. Zila hanya menikmati malam perkahwinannya selama satu malam sahaja kerana itu syarat yang dikenakan Ameera dan atas permintaan Ameer juga. Dalam perjanjian yang ditandatangani oleh Zila, dia akan diceraikan selepas mengandung dan melahirkan anak Ameer.

Zila yang pada mulanya tidak kisah dengan status isteri sementara telah jatuh cinta kepada Ameer. Dia bukan sahaja cemburu terhadap Ameera malah dia juga mahu merampas Ameer daripadanya. Ameer telah memberi perhatian lebih kepada Zila setelah dia disahkan mengandung.

Adakah cadangan Ameera untuk mendapatkan zuriat Ameer daripada perkahwinan tersebut akan memakan diri? Bagaimana pula dengan nasib Zila selepas melahirkan anak? Berjayakah Zila melepaskan diri daripada cengkaman Faruk?

Drama ini dibintangi oleh Rita Rudaini ( Ameera ), Syamsul Yusuf ( Ameer ) , Zarina AF ( Zila ), Jasmin Hamid ( Puan Suraya ), dan ramai lagi. 


Minggu ni, minggu last. Aku memang tak dapat nak dismiss cerita ni. Cuba bayangkan kita berada di tempat Ameera (Rita Rudaini) ? Banyak duit pun kalau tak bahagia pun tak best kan? Dalam cerita ni, Syamsul, sweet sangat. awwww suka youuu :p  10/10 for this drama. That's great !


smart kan photoshoot dalam air ?
:')










Monday, 16 July 2012

potong rambut

                                                          Assalamualaikum

Actually aku paling tak suka nak membela rambut. Ada juga keinginan nak bela panjang-panjang nih tapi mesti terbantut kalau rambut aku slekkk which is bila hair fall berlaku. Ahhh menyampah gila okeyy. Searching punya searching, berminat dengan potongan bob nungging ni. cantik la pulak. hew hew. :')

sumber : miss google
model rambut Dian Sasro
^.^


                                                                 okeyyy, bye..

1 MALAYSIA FOR YOUTH

                                                           Assalamualaikum

Hari tu aku kan janji nak cerita 'aktiviti apa' pada entri yang lepas kan? Actually aku dilantik sebagai petugas wakil dari BELIA DAERAH GOMBAK. Aktiviti yang dijalankan berunsurkan kerja amal. Tugas yang diberikan pada aku takdelah berat mana pun. Just pantau budak-budak yang sebaya aku from MASTERSKILL membersihkan kawasan Zoo. Memang lawak la mereka-mereka yang belagak hot tu kena masuk sungai, kutip sampah-sampah. Aku hanya mampu tergelak melekek-lekek dengan kawan setugas. Habis baju diaorang basah kuyup. hua hua hua :D padan muka ! :p


Zoo Negara
rakan setugas saya

students from MASTERSKILL 



Masa tengah duduk-duduk tu, ternampak Johan Raja Lawak dengan Ozlyn bawa anak-anak mereka. Sweet sangat diaorang layan anak-anak mereka. Apa yang aku nampak Ozlyn pregnant. Lagi bertambah sweet. Lepas tu, nampak pula Syawal AF dengan awek dia kot agaknya. Buat apa pergi zoo kan? takde tempat lagi romantik ke dia nak bawa awek dia? huhuii :p By the way, tak dapat nak snap picture, jakun sekejap terserempak dengan local artist kan? =,=


Destinasi seterusnya, ke Klcc. Program im4u iaitu 1 malaysia for youth. Apakah tujuan event ini diadakan? Aku pun tak tahu. Hahha, ramai youth-youth yang ada kat situ. Dapat helmet 1 Malaysia lagi tau. Ramai gila orang, sampai tersesat-sesat aku. Banyak jalan yang ditutup. So terpaksa jalan jauh untuk ke sana-sini. Penat gila =,=


im4u
1 MALAYSIA FOR YOUTH

Celebrity corner

Kat sana macam-macam ragam manusia dapat dilihat. Ada yang datang berpasangan, majoritilah yang aku tengok. Kat sana juga macam-macam fesyen ada. Faham-faham jelah kan mengalahkan artist. =,=



farah

adila

zuyyin
(aku laaa)
Masing-masing muka kepenatan. Emm tak banyak pun gambar yang dapat ditangkap. Busy buat kerja. =,= Tapi sempat juga curi-curi masa tengok konsert. Ramai artist yang hadir seperti Lisa Surihani, Kamal Adli, Scha, Zizie AF, Hijjaz, Mila AF, Yazer AF, Ain AF, Ezad Exist dan ramai lagi lah.


ezad exist

ain af

yazer af

Dapat tengok artist face-to-face memang jakun sekejap la kan. Bandingkan muka mereka-mereka dengan kulit muka aku memang jauh beza bagai langit dengan bumi. Hua hua hua :D Asal muka tepek dengan make-up memang la cantik kan? (nak sedapkan hati sendiri). Bila dah tengok macam-macam orang, terfikir sendiri, yang kaya, kaya benar. yang miskin terus miskin. Agak terkilan di situ. :'(


Okey sampai di sini dulu. Tak larat nak taip. Padahal banyak lah sangat aku menaipnya kan? Sebenarnya malas :p   ok bhaiiii :)

Saturday, 14 July 2012

aktiviti apa?

                                                              Assalamualaikum

Esok aku akan mengikuti program ke Zoo Negara kemudian ke KLCC pula. Aku dapat info daripada kawan aku, yang mengatakan aku layak ke program tersebut. Aku tak tahu apa aktiviti yang menanti kat Zoo tu. Maybe cuci kandang harimau, atau mandikan ular, mungkin? kat KLCC tu mungkin ada something surprise for me like ada orang buat date untuk aku dengan Fahrin Ahmad ke kan? Why not? takde yang mustahil, isn'it? hua hua :D  anyway, nantikan post yang akan datang !



                                                     Ahhhhh tak sabarnya, hew hew hew :')

Thursday, 12 July 2012

M.E.R.E.M.P.I.T

                                                              Assalamualaikum

Sekarang kawan nak meluahkan perasaan yang aku ada cuma Syahadah je. Ex-classmate aku masa form 5. Sementara kawan-kawan yang lain busy dengan komitmen yang terbentang luas. *wahhh ayat aku tak boleh dasyat lagi ke? Sekarang beliau yakni Syahadah jadi penganggur terhormat di rumah. Alang-alang aku yang sentiasa free ni kan , dia pun mengajak aku merempit. Dah lama tak naik motor rasanya. hew hew :)


sempat lagi capture
*muka excited gila 

Dah puas jelajah, kita mula pengembaraan dengan lepaskan tension kat Selayang Mall, main bowling. Aku bayangkan hati aku dibaling lalu jatuh bergolek dan seterusnya strikeeeeee. *apa aku merepek nih T-T


gaya pemain bowling masuk longkang
sekian.


Habis kecewa dekat Bowling, makan-makan, tak cukup makan-makan lepak pula kat taman sambil meluahkan masalah dunia. Masalah boiprenggg lah, masalah dunia yang tak pernah berkesudahan lah, masalah politik lah dan macam-macam lah. :p  *sambil mata curi-curi jeling abang-abang hensem jogging,pewwwittt *,*


Rakan baiklah yang selalu ada untuk menyedarkan kita
tentang perkara yang kita kurang sedar.



Bila dapat jenjalan, rasa hilang semua bebanan yang sentiasa ada kat kepalaotak aku ni. Biasanya cakap macam ni, bila bergaduh dengan boiprenggg. *haaa pecah rahsia ! :p




Tuesday, 10 July 2012

Hero family

                                                             Assalamualaikum :)

Last aku ke Pantai Port Dickson, masa aku form 4 tak silap. Lebih kurang 3 tahun aku tak jejak Port Dickson. Last week, aku hantar adik aku ke Politeknik Port Dickson. So, after that aku akan ke pantai lah selalu. kan? Straight to the point, seorang lagi hilang kat rumah. Lepas ni takde satu-satunya hero family boleh tolong ibu ke kedai. hihihi. Ehh baru aku perasan, tempat belajar yang diberi semua kat hujung dunia. Means nak keluar beli barang ke, jenjalan kat bandar atau pekan agak jauh kalau jalan kaki. Hua hua. Aku tercampak kat Kuala Selangor, Piee pula ke Nogori, lepas ni Nina ntah ke mana. :p

what do you think of these word?
LOL

sumber kekuatan kami,
adik-beradik

proses penyerahan borang,kunci
dan lain-lain

aku dengan aqil
gedik ikut nak hantar shafiee

*abaikan mata juling tuuuu

aku tak tahu apa motif gambar ni
*saja tepek memenuhi entry
LOL  :p

in fact kalau bilik lelaki kan?
penuh contengan.

ibu menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang ibu.
ibu mithali !
i love my mom 

sedih aku tengok wardrobe milik kerajaan ni
*aqil nak juga interframe
:D
Jangan tak tahu, sesampai je kat rumah, ibu menangis rindukan anak bujang dia. Ala ibu ni, bukannya jauh pun Negeri Sembilan tu dengan Selayang. Ayah ajak jenjalan kat pantai pun, ibu takde mood. kihkihkih.Tapi ibu berangan nak sewa hotel minggu ni nak ambil Piee . Baru seminggu anak bujangnya kat sana. Aduhai ibu ku~

*yang penting, minggu orientasi merupakan aktiviti yang paling tak best di dunia okeyyyy. Padanlah Piee     merungut nak balik. HAHA padan muka !

     



Saturday, 7 July 2012

This is what we call ''friendship'' ?

                                                                Assalamualaikum :)

Friendship is one of the most beautiful thing on the Earth, most of us needs friend to share our thought, share our happiness and sadness in life. However, not all of us know what is real friend kan? How can you consider a person as you bestfriend forever-ever


Aku pernah tersungkur dalam persahabatan. Seriously memang sakit. Rasa sakit dia macam tangan terkena pisau tajam, lepas tu terkena pula air sabun. sakit tak kalau kena? sakit kan? macam tu lah perasaan aku time tu. Nak buat kerja pun tak boleh, sikit-sikit teringat. lepas tu menangis, menangis dan menangis. Macam putus cinta pun ada. Kalau nak ikutkan, putus sahabat dengan putus cinta, tak jauh beza pun kan? Coz what, kita kehilangan orang yang kita sayang.

Now, susah nak cari kawan yang betul-betul fahami kita, a real friends are always going to be there by your side, even at times when you tell to leave :)  




friends are like four leaved clovers.

good friends are. 
   

 
best friends are what you need most.
   

my best friend know i'm completely insane.


                                      Tapi adakah aku merupakan seorang kawan yang baik?










Wednesday, 4 July 2012

Alhamdulillah.

                                             Assalamualaikum readers ku yang awesome :)

Alhamdulillah settle suda last paper, last paper. Syukur alhamdulillah semua berjalan dengan baik dan lancar. Anyway, aku nak cerita something. Aku ada pengalaman kawan yang terlanjur which is uolls faham kan? Just imagine, aku rasa macam drama je. SubhanaAllah, aku tak mampu nak buat apa melainkan nasihat yang baik-baik sahaja. Aku selalu bayangkan JIKA okeyy jika aku mengalami situasi tersebut. Nauzubillah minzalik, harap-harap dijauhkanlah benda tu kan. Ermmm mesti tak tahu nak buat apa kan, rasa gelap dunia kita kan, apa nasib kita kan akan datang? Astaghfirullah.

Lagi satu cerita, aku juga ada kawan yang mengalami masalah family, parents dia bercerai. Dia dihalau keluar oleh family sendiri sebab-sebab yang aku sendiri tak ketahui. Dia terpaksa merempat kat tepi jalan. Tapi aku tak mampu nak buat apa-apa. Aku sendiri pun masih belajar dan masih dalam tanggungan parents aku. Dan perkara yang sama, aku akan memikirkan kalau aku kat tempat dia? hmm.

Alhamdulillah, aku bersyukur sangat sebab aku ada family yang lengkap disamping mendapat didikan yang secukupnya. Aku ada kawan-kawan yang masih nak berkawan dengan aku. ahakss. tak lupa juga encik kekasih  yang baik yang selalu mengingatkan aku waktu solat. *sebab aku ni selalu melengahkan waktu solat.  Itulah kelemahan aku dalam perkara wajib yang satu itu. Alhamdulillah itulah yang aku nak pada bakal imam ku. how cool?

For summary purposes, kita kena bersyukur apa yang kita ada. Dalam prinsip hidup aku, kalau kita pandang orang bawah kita, kita merupakan orang yang paling bertuah sekali. am I right, uolls? *sila angguk banyak-banyak kali.  hihihi. :D  salam ramadhan yang akan datang. heee tak sabar nak sambut ramadhan. wink2  ^,^



                                                     x  thanks for reading x

Tuesday, 3 July 2012

apa nak buat cuti sem?

                                                           Assalamualaikum :)

Well, well, well cuti sem menjelma kembali. Aku rasa cuti sem kali ni paling tak best you know...Arghhhh tension. Coz what bila aku cuti sem, member-member aku semua dah naik start sem baru. bila diaorang cuti, aku pula tak cuti. hmm dok terfikir nak buat apa untuk cuti sem ni? Takkan makan, tidur je kat rumah? Encik kekasih pula tak boleh balik selalu sebab sem kali ni, schedule yang padat dengan aktiviti. Haihhh apa bole buat ?
Sabo lah janggg~


termenungan aku sendiri.


                 Ibu suggest suruh continue lesen, ehhh boleh je kan? tapi ibu bayo kan boleh tak? hee
                                                 ibu berlalu dengan mati menjeling sekilas.
                                                           kihkihkih *kedekut betul ibu ni.. :p

Sunday, 1 July 2012

Irma Hasmie kahwin :)

                                                  Kompang dipalu... pengantin baru....
                                                Duduk bersanding.... tersimpul malu....
                                                                  lalalalalala~


comeyyyy tak?  :)


Wahhh uolls tengok tak gambar-gambar sekitar majlis pernikahan Irma Hasmie berlangsung? Seriously cantik sangat. Okeyyy aku merupakan salah seorang peminat beliau. so of course tak ketinggalan update about Irma Hasmie tiap-tiap hari. Well beliau ada invite ke majlis pernikahan beliau tempoh hari tapi biasa la kan, busy memanjang dengan final exam, so tak dapettt den nak datang. *wahhh poyo je lebeyyy






cute kan wedding card mereka ?
i like :)



bagai pinang dibelah dua
sama cantik sama padan
:)
sumber : oh bulan

Teringat masa Irma digosipkan dengan Nabil Raja Lawak, yang kononnya mereka hampir nak bernikah. Lagi satu yang kononnya, Irma bercinta dengan Fahrin Ahmad. Agak-agak diaorang terkilan tak, tak dapat kahwin dengan Irma Hasmie yang berimej muslimah sekarang? ayu gitu... kan?

Sekarang pun Nabil dah berkahwin, cuma Fahrin je belum ada jodoh lagi. Beruntung suami beristerikan Irma Hasmie ni kan?  Apa pun, rezeki, ajal maut semua ditangan Allah. Kita sebagai manusia hanya mampu merancang, Tuhan menentukan segala-galanya. SubhanAllah. :)

sumber :  oh bulan
i like her dress wedding
:)

So, i'm happy both of you, Irma Hasmie and suami. Semoga kekal till jannah, insyaAllah. Cepat-cepat dapat baby yang comel-comel yea, aaminnn :)


*by the way, suami Irma handsome plus kacak youuuu *eeehhh sempat lagi? :p