default

Thursday, 31 May 2012

Finally :)

                                    Assalamualaikum wahai teman-temanku :)

Yes finally, telah bersatu kembali ikatan persahabatan yang dah lama terlerai. Aku bersyukur sangat dah berbaik dengan kawan baik gila aku. I just can't explain that feeling, only Allah knows! Gara-gara kebodohan aku, aku dengan dua gadis bermasam muka, bermaki-makian dalam muka buku dan macam-macam lagi lah. Nasib tak bertumbuk. HAHA 

Diam tak diam hampir setahun juga laa kami lost contact. Kalau terserempak pun, macam tak kenal je. Padahal dulu masa kat sekolah, pergi kantin sama-sama, makan sama-sama, ke tandas sama-sama, shopping sama-sama, tido pun sama-sama. *aippp jangan fikir lain okey.  Masuk kolej sama-sama, sebilik lagi tu. Tapi sebab kesentapan aku ni, hancussss sebuah persahabatan. sobs sob :'( sorry doe !


Bila dah bergaduh tu, kalau terserempak macam tak kenal je. Seriously rasa lain gila okey, sebabnya dua gadis tu kawan aku. Now, bila dah berbaik, pun terasa lain juga. Cam ne nih ? hehe, but now alhamdulillah semuanya kembali sedia kala. Aku cuba repairing perangai aku jadi lebih baik. InsyaAllah, doakan eh? :)

Ibu aku selalu pesan, ''jangan bergaduh je dengan kawan. Nanti kakak kawin, takde siapa kawan nak datang.''
Boleyyy eh ibu cakap macam tuuu? haha, ada-ada je ibu ni. Tapi bila fikir balik, betul juga, hew hew :') (ketawagedikgila)

FARAHHHHH, AINNNNNN nanti aku kahwin nak request hadiah kahwin besar-besar boleh? heeeee ;') Mesti boleh, yelah sekarang tengah ''masyuk'' tuuu, anak jutawan dari arab :), sorang lagi bussiness woman to be, nak ada butik sendiri (ayat bodek nihh) haha



Haha i found it very cute ok muka kitaorg :p
Suddenly,  I remembered this pose 8 month ago.
*rindu gila
aku sayang gila kau :)

aku sayang kau juga :)



                                                                *speechless, nangis jap :'(

                                                               Thanks for reading this entry :)

Tuesday, 29 May 2012

wordless wednesday with my new BB :)


                                                              Assalamualaikum :)







                                                    i'm new BB user *nak belagak sekejap boleyy?

terima kasih awak!

Now encik kekasih tengah cuti semester, so senang la aku nak ulang-alik dari unisel, coz dia boleh hantar ambil aku. Hew hew hew :) Ada satu cerita, actually dari rumah aku nak ke unisel ni agak jauh la jugak, 1 jam lebih. Uolls bayangkan encik kekasih dah sampai simpang unisel tiba-tiba aku teringat aku lupa bawa MATRIC CARD !! Aku dengan cemasnya, tak tahu nak buat apa. nak cakap, takut kena marah. hehe, tapi benda tu penting sebab dah la aku ada presentation.ohh OMG!!

ehem2 aku berdehem dulu sebelum memulakan bicara, aku tawakal jelah, nak marah, marah la. Aku tak kisah.''awak....saya tertinggal matric card''. Si encik kekasih pun ''WHATTT?!!''


hohoho, aku buat muka sedih sikit biar dia rasa kesian. Alhamdulillah menjadi hehehe ;') terpaksa la patah balik.
Nasib baik dia okey sebab apa, sebab aku belanja makan, duit minyak, tol etc. Semua saya bayar okey, haha :D apa pun terima kasih, sayangggg dia :)

seriusnya muka dia
hohoho




                                                                    selamat membaca :)

Monday, 28 May 2012

Happy birthday to me !

Gambar hiasan semata-mata
introduction



Nak menunjukkan betapa rakusnya aku makan :p

                                                        ehem, ehem  Assalamualaikum

Hi rakan-rakan yang cantik lagi kacak. Firstly aku nak ucapkan terima kasih buat rakan-rakan yang wish birthday aku minggu lepas iaitu pada 25th May jatuh pada hari jumaat. Alhamdulillah mudah-mudahan aku diberi tubuh badan yang sihat, dimurahkan rezeki, bahagia selalu. Amin. (doa untuk sendiri)

Yes tak lupa juga encik kekasih yang sudi belanja makan, belanja itu, belanja ini, macam-macamlah. Terima kasih juga bawa jalan-jalan, naik kuda, berdiri je kat kaunter pawagam tuuuu, HAHA, and for everythings. Mekasih lain kali belanja lagi okey. =) To yana a.k.a member sebilik aku, thanks kek yang tak diduga itu. nice kejutan itu, terharuuuu ;')

hai berapa pulak la aku kena bayar ni
si zuyyin ni nak makan tempat mahal je
HAHAHA
pilih jangan tak pilih
orang belanja yawww 
Sedapnya menjilat ibu jari
abang, belanja lagi boleh?
hehe >,<

Lepas makan-makan, singgah sekejap dekat Mall beli hadiah, from him atas request aku sendiri. HAHA. Best gila, boleh tak, birthday aku tu tak berganjak harinya? Boleh minta macam-macam. hew hew (ketawa gedik) Ohh yea, uolls perasan tak masa makan kat pizza, baju encik kekasih tu merah, bila scroll gambar di bawah, bertukar sudah! magic tak?

Ada cerita di sebalik kisah itu. Masa nak on the way beli hadiah tu, ternampak laaaa t-shirt warna purple tu. Kebetulan sama colour dengan baju aku, kita pun belilah , baru nampak sweet&charity kan? HAHA


yeay dapat handbag baru !
thank youuu <3

=)
naik kereta kuda, best !

MOHAMAD AMIRUL IKHWAN :)

see betapa excitednya aku nak naik!
:D
bajet hensem leteewww :p
tudung aku tu buat slekkk gambar je
menci tauu!

:')

peace yawww :D


Lepas round-round naik kuda tu, terjumpa si Yana, room-mate aku. Surprise untuk aku katanya, dia bawa kek yang kiut-miut. Thanks yana, aku sayang kau. Patut la asyik BBM aku je tanya kat mana. Aku nak dating berdua dengan amir, sibuk je dia ye. Nakal! hehehe ;')



i loike, thanks yana
:)

sekali lagi tudung aku!
spoilllll

yana & encik cokolat
bila lagi ???

yana punya keje la ni suruh amir suap aku

aku pun balas dendam lahhh!
ibu kata, ibu suka gambar ni.
hmm sebab aku comel, aku tahu
kuang2

sweet :)
                Lepas makan, kita tengok movie tangkap muat je sebab dah lewat petang sobs sobs :'(

hensemnya hero dia :')

wah..wah dia naughty !

:)

serius je muka, ajak balik lettew
dah penat,cian dia 
Lepas betul-betul penat, baru la diri terasa nak jumpa jalan balik rumah. kihkih kalau tak, tak ingat pulak jalan nak balik rumah. Alhamdulillah, aku happy sangat tak terkira. Terima kasih awak for everytings :)
                               

senyum tak perlu kata apa-apa
:)

                                                  sekian, terima kasih kerana sudi membaca :)




                                           



                             

Thursday, 24 May 2012

Milo

Rata-rata bila aku tanya kawan-kawan aku, kau suka minum air apa erk? Jawapannya mesti M.I.L.O . Tak kisah la milo ais ke atau milo panas. Bagi aku la kan, aku tak berapa minat sangat. entah la kenapa. Agak masa ibu aku mengandungkan aku, selalu sangat minum milo. Bila aku dah besar ni jadi muak tengok milo. HAHA.  Tapi kalau  MILO TABUR kalau kat kedai mamak tuuuu,aku layan la jugak sikit. Tengok keadaan juga la, kalau betul terasa nak minum baru aku minum. hohoho XD


sumber : miss google
ni diaaaa milo taburrrr satu, annnneeee !
hua hua hua



                                                                         TAPIIIIII                            

kalau milo macam ni, aku suka bhaaannngattttt! uolls pernah tak buat 'choc keras' sendiri? Biasanya budak-budak hostel macam aku ni memang akan jadi favourite bila dapat makan 'choc keras'. Caranya mudah sahaja. Pernah nampak kan milo paket-peket tu. Buka suis iron, lepas tu uolls lapik dengan kain nipis, then iron la benda tu ulang-ulang sambil terbalik-balikkan dia sampai keras. Bila dah rasa betul-betul keras, sedia untuk dimakan.opsss sebelum itu, matikan dulu suis seterika okey. Nanti tak pasal-pasal rumah terbakar dek terlalu nak buat 'choc keras'. Tak ke naya tu namanya? :D


sachet macam ni laa
try la buat kat rumah
:')
sedappppp.

SELAMAT MUNCUBA!

Wednesday, 23 May 2012

my little boy :'(

Cuti sem yang lalu, adik bongsu aku menjalani pembedahan tonsil. Mesti ramai tak tahu apa itu tonsil kan? Pada sesiapa yang tahu, good job! hoho XD ok actually tonsil macam lebihan daging kat anak tekak, haa secara kasarnya. Untuk tahu lebih detail, search google ok. Nasib baik la aku cuti, so gilir-gilir jaga kat hospital dengan ibu. Alhamdulillah now dah sembuh sepenuhnya. Ni kira cerita flashback je.hehe :)

on the way ke hospital
aqil,ibu,ayah

name tag
MUHAMMAD AQIL IMAN BIN AMRAN

check tekanan darah 

sesi perbincangan
hehe


naughty boy so much! <3

kakak sayang aqil :)

melayan aqil menulis
with cikgu zuyyin 

bosan la tuuuu..

makanan kat hospital semua tawar
:p

gigi saya cantik okey!

ouchhhhh...!
:'(


kesian ibu kepenatan

tengok tuuu,bajak pun dibawa dari rumah
:)

muka aku kepenatan melayan aqil

time ni aqil baru keluar dari bilik pembedahan
terima kasih kepada kawan dan sedara mara yang menelefon
:)
ibu busy pickup call

ubat bius belum hilang
letihhhhh 


ni hari kedua,alhamdulillah dah kuat
with abang alif :)

4hari3mlm di hospital selayang
hehehe

tunggu nak discharge balik
ayah dengan urusan pembayaran

no 6- MUHD AQIL IMAN

Now alhamdulillah sudah sihat sepenuhnya. Doktor pesan jangan jerit, tetap nak jerit juga kalau tak beli apa yang dia minta. Aiyooo ini budak, sangat nakal. Tahu laa adik bongsu, manjanya omaihhh ngade-ngade. Apapun kakak sayanggggg aqillll :)  



                                                             thanks for ur reading,have a nice day :)