default

Wednesday, 20 March 2013

Perasaan yang membuak-buak


                                                    Assalamualaikum

Baru-baru ni kan half of my family ke Mekah, buat umrah. Alhamdulillah semua selamat pergi dan selamat pulang. Bila tengok gambar2 nya terasa dalam hati ni ngilu, sedih, sebak, gembira. Semua bercampur menjadi satu. Ya Allah kau permudahkanlah urusan keluargaku untuk ke sana nanti sebagai tetemuMu ya Allah. Aku berharap sangat ibu,ayah dan adik2 aku dapat pergi bersama. :)

dari kiri, yang hensem tu atuk aku, nenek aku, mak cik aku, yang si kecik tu sepupu aku :)
3 dari kanan,tak kenal tp jemaah dari M'sia juga.

berkaca mata tu pakcik dan makcik aku juga
:)

sebelah nenek ku itu, nenek saudara ku
:)
Ya Allah, kau perkenankanlah doaku ini, Sesungguhnya kau Maha Mendengar setiap doa hambaMu, aaminn

Fa's birthday :)


                                              Assalamualaikum

Asalnya tak plan apa pun nak buat small surprise party untuk zulfa (housemate). Kitaorang budak2 rumah memang tak ingat birthday dia 18 mac. Mula-mula kitaorang borak2 kosong je kat ruang tamu,tiba2 zulfa cakap boyfie dia tak ingat pun hari ni birthday dia. Eh dalam hati masing2, 'birthday fa ke hari ni?'em apa lagi terdetik pula idea masing2. Aku,ija dengan dila terus sarung tudung beli kek.Nasib kedai kek dekat. :p


preparation

Malam tu, Mazni ajak la dia teman beli air batu, chewahh baik punya idea, zulfa pun ikut. Zulfa keluar je rumah, cepat2 tiup belon, buat simple banner, sangkut2 apa yg patut. Bila semua dah ready, kitaorang call zulfa, cakap elektrik takde kat rumah, suruh cepat2 balik, HAHAHA mengelabah zulfa cakap "OKAY2 FA BALIK SEKARANG" ! :D

                     Bila bukak je pintuuu, SURPRISE!!!

birthday girl
ZULFAHANIS
:)

orang2 kuat menjayakan
:p

tengok tuuuu
:)




candid
#ilovethispic






gotong-royong
pandai buat sepah,pandai kemas
hehe

sebelum


selepas

Cumaa aku terkilan, nama aku tak ter'tag' pun. Ishh mana boleh, aku yang plan perjalanan program ni, huhu sedih :'( takpelah mungkin lupa barangkali.. think positive zuyyin! :)



                                                 publish !

Sunday, 17 March 2013

Al-FATIHAH..


                                             Assalamualaikum

Ya Allah minggu ni besar benar dugaan yang Engkau berikan kepadaku ya Allah.. Baru dapat call daripada ibu, arwah pakngah meninggal. Ya Allah Ya Rabbi kau tempatkanlah arwah dalam kalangan orang2 yang beriman.aamin...Alfatihah...

al-fatihah
:(

Saturday, 16 March 2013

ujianMu :'(


                                       Assalamualaikum

Hari ini aku betul2 diduga, suatu pengalaman yang tak dapat aku lupakan. Seumur hidup aku, ini kali pertama aku diduga begini. Ya Allah rasa hilang semua roh yang ada dalam jasad aku, melayang entah kemana. SubhanAllah rasa betul2 diri ni dihempap batu.

Apa uolls rasa kalau excident dengan kereta orang? Habis pecah bumper,cermin, lampu kereta orang tu. How do you feel? Inilah apa yg aku rasa sekarang ni.!!!

                            Apa yang perlu buat sekarang ni?

kak zura's weeding


                                                   Assalamualaikum

Ehem actually cerita ni dah lama tapi aku baru berkesempatan nak post. Rasanya boleh lagi kot nak wish selamat pengantin baru kat kak zura and suami, semoga hubungan berkekalan till jannah,aaminn :) jom tengok gambar.

















sekian, ambil berkat sikitttt
tettttt~
:p

Wednesday, 13 March 2013

agree?


                                                         Assalamualaikum



                                                           wohoooo!

pancitttt!


                                                 Assalamualaikum

Aku kalau naik motor ke kereta ke memang pandai tapi bab servis2 ni, hampeh! satu apa pun aku tak tahu. Aku cuma tahu bawa je. Aku kan pergi class naik motor, ada satu hari tu nak balik daripada class, tgh2 bawak, tiba2 aku rasa lain je. Macam goyang je tayar. Tengok2 tayar pancit!!! Gabra sekejap. Nasib house-mate aku pandai bab2 ni, kebetulan kedai motor ada kat situ. Alhamdulillah~ *tarik nafas lega~





                              p/s : satu pengalaman boleh dijadikan tauladan



Monday, 4 March 2013

i-city snow world


                                                  Assalamualaikum

Kalau sesiapa yang nak merasa ke Korea ke, Amsterdem ke kan, time2 winter jom pegi I-city Shah Alam. Siapa kata Malaysia takde musim salji. Haaaa harga masuk memang berpatutan. RM35 seorang untuk seorang (dewasa). Kanak-kanak aku tak sure. Aku ni pun kalau tak ada orang yang belanja, fikir 2 kali nak ke situ. Hehehe thanks kak ecah ;) i love you ;)

                                             Jom check it out!
























bersedia untuk berlepas
hahaha

Apa pun kat sini best la jugak, takde beza dengan Snow World Genting. Cuma kat sini boleh bawak masuk hanset, boleh minta tolong staff ambilkan gambar. Kalau kat Genting tak boleh. Itu jee kelebihan dia :) haa siapa belum ke situ, pakat ramai2 datang~xoxo

            *al-fatihah buat pahlawan2 negara yang gugur di medan perang Lahad Datu
       semoga Allah merahmati mereka semua


                                               PUBLISH!