default

Wednesday, 27 February 2013

sweet tak?


                                                 Assalamualaikum

what do you think ?

 Lawanyaaaaa, ehem new list dalam impian aku. Boleh tak? haha warna pink so sweet...

kahwin muda


                                                       Assalamualaikum

Bercerita topik kahwin di usia muda, wohooo siapa tak suka kan? Aku sendiri pun ada impian untuk menamatkan zaman bujang dalam masa terdekat ni, 2-3 tahun daripada sekarang maybe? Yeah aku tahu orang kat luar mungkin ada yang mulutnya nakal2 manja kan, mesti akan bercakap. 'ehh muda lagi nak kahwin, gatal la tu'. *ehem ada aku kesah?

Ayah dan ibu aku juga pun bagi kalau aku berniat nak mendirikan masjid tapi as long aku dah habis belajar, means grade for diploma ni dulu at least. Benda baik kan, buat apa nak dihalangkan? Yea memang kalau difikirkan kahwin muda ni memang banyak buruk dari baiknya lagi2 zaman sekarang ni dengan kos sara hidup yang semakin tinggi, kehidupan berumahtangga selepas kahwin nanti, bla.. bla.. blaa

Pendapat aku, in sha Allah kita sebagai individu itu sendiri mesti kuat hati, mesti dah habis fikir sebelum mendirikan masjid, yang penting SABAR! Sabar setiap dugaan yang melanda kita dan pasangan. sebelum wujudkan chemistry dengan pasangan, kita kena fahami dia dulu. Mungkin kelebihan yang ada pada kita takde pada pasangan kita tapi mungkin kelebihan dia takde pula pada kita, begitulah sebaliknya. Masya-Allah lihat kebesaraNya, sebenarnya Allah menjadikan pasangan itu saling lengkap-melengkapi. Sebelum itu, cuba pelihara waktu solat, jaga batas antara kita dengan pasangan, hormat keluarga in sha Allah pasti Allah permudahkan segalanya. Itulah yang aku cuba terapkan dalam diri aku. :)

indahnya sebuah perkahwinan mengikut ciri2 islam
:)
                            Apa lagi jom pergi kursus kahwin? STEP 1 !

Tuesday, 26 February 2013

Malang yang berbau..


                                                    Assalamualaikum

Tersebut la alkisah, minggu lepas aku and beberapa orang yang lain ditugaskan untuk ke sekolah. Ada kena buat reseach sikit. Memandangkan kena kejar time budak2 masuk sekolah pukul 7 pagi, so pkl 5.30 pagi lagi iolls dah gerak daripada Unisel. Aku bawa satu kereta, kawan aku bawa satu kereta. Sebab kitaorang berlapan semuanya so empat orang satu kereta. Kereta aku kat depan. Jalan awal pagi memang sesak sikit sebab masing2 nak pergi kerja. Masa aku tengah drive tu, tengok belakang kereta lagi satu tu hilang. Dalam hati aku, mungkin terlepas kot tapi takpelah aku jalan slow2.

Tiba-tibaaaaaa diaorang call cakap kereta meletup, fuhhh tak menjajau aku nak U-turn balik, homaiiii  takut gila aku. Sebenarnya takde la sampai meletup cuma temperature naik, tu yang berasap sikit kereta. Nak isi air, takde langsung bekalan air dalam kereta. Masa tu pun dah nak sampai ke sekolah, 3 jam tunggu owner kereta datang. Pengajaran yang dapat diterapkan hari ini ialah kalau nak travel jauh2 tu, please bawa air yang secukupnya okay?

sesak gara2 kete kita problem
dugaan~


kelam kabut dibuatnya
=.=
sempat lagi pose
:p

ada seorang hamba Allah yang tolong
thanks abg.
dalam masa 3 jam tu ni abang ni org pertama yang tolong
:)

stress tapi mampu lagi tersenyum
:)




Walaupun lambat, tapi iolls sempat siapkan tugasan walaupun lambat. Alhamdulillah, mudah-mudahan dengan dugaan ni, semua subject we will get A+ aamenn :)


*tak lupa juga thanks to teacher wani (kakak encik kekasih) yang banyak tolong iolls sepanjang tugasan dijalankan. peace no war :P


Baucer buku


                                                          Assalamualaikum

Fuhhh finally dapat juga baucer buku ni. Aku rasa Unisel paling last dapat baucer buku ni. Anyway, terima kasih PM !Rakyat Didahulukan, Pencapaian diutamakan !1 Malaysia! *eehh excited pulak


jom shopping?

Thursday, 14 February 2013

cuti mid sem.

 
                                                       Assalamualaikum

Fuhhh lama rasanya tak menaip, almaklumlah busy. Sekarang duduk kat luar (tak duduk kat hostel lagi) memang susah sebenarnya. Lagi2 rumah sewa aku tuu ceruk nun terpelosok hujung dunia, mana lah nak ada line internet.

Okay itu bukan cerita aku untuk kali ini, actually sekarang aku tengah cuti mid sem, encik kekasih pun cuti juga sempena Tahun Baru Cina. Jadi kebetulan dia nak balik kg, jadinya aku pun ikut laa.hehe orang dah ngajak, ihikkk :D (peristiwa ni 3 hari yang lepas)

Alhamdulillah family dia semua baik2, best suasana kampung Lambor Kanan, Perak. Kat kg aku takde sawah padi, bila sampai kat kg encik kekasih, aku jadi jakun sekejap. sejuk je mata memandang. Tapi tak sempat nak capture gambar sawah tuuu.  T.T



Aku sampai pun dah petang around 6 p.m macam tu, sampai2 je terus tangkap budak kecik ni, adik sepupu encik kekasih (hadziq), melayan dia sampai ke malam. Esoknya pagi2 ke Teluk Batik. Abah (panggilan aku kepada ayah encik kekasih) yang bawak kitaorang semua. Mak (ibu encik kekasih) tak ikut masa ni. :)


with adik sepupu encik kekasih
:)

candid.


abah dan bad (adik encik kekasih)

;)

capture by kak wani
(kakak encik kekasih)









  Banyak gambar kat Teluk Batik jee, gambar yang kat rumah banyak gambar2 aku dengan si kecik tuu jee.








Comel kan budak kecikk tu? Aishhh ikutkan hati nak culik bawak balik jee,haha :D 3hari 2 malam kat kampung encik kekasih memang awesome! Banyak lagi gambar, tapi tak sanggup nak menunggu lagi upload gambar, lambat sungguh! Gambar kat atas ni pun 1 jam nak upload, fuhhh betul2 memerlukan kesabaran yang tinggi. Takpelah finally dapat juga post entri ni :) selamat membaca :)


                                                             PUBLISH!