default

Wednesday, 20 November 2013

Kerja to Langkawi ( Day 2)


                                                        Assalamualaikum

Okay kita continue entry lepas utk hari ke-2.. Untuk hari ke-2 ni kita cuma ke tempat-tempat sejarah. Pergi kilang gamat, makam mahsuri, kilang batik, geo park dengan cable car. Memandangkan aku dah pernah pergi dulu, so aku tak msuk lah makam mahsuri. Tapi aku galat gila tak naik boat kat park tu. Masa tu berbelah bagi juga nak naik ke tak sebab time tu hujan. Ramai member aku pergi. Punya excited nak naik boat, ada team daripada bas yang aku naik tu jatuh masa nak naik boat. Nasib baik dah pakai jaket keselamatan. Itu gunanya jaket tu. sangat penting. Kat cable car, aku naik laaa atas desakan kwn2, fuhhh first time naik wehhh, rasa macam...mcm mana ek? huhhu

KILANG GAMAT : FREE (kalau nak beli minyak panas ke, gamat ke, etc faham2 la mesti kena bayo)

MAKAM MAHSURI : RM 7 untuk dewasa dan RM 5 untuk kanak-kanak

KILANG BATIK : FREE (kalau nak beli kain batik, kain pelekat, t-shirt pun kena bayo)

GEOPARK  : RM25 untuk dewasa, kanak-kanak aku tak pasti

CABLE CAR  : RM 15 untuk dewasa, kanak-kanak tak pasti

awal pagi dah siap2 nak mulakan trip
:)

testing2~

kami satu rumah
;)


di kilang gamat
beli cenderahati
:)

promoter sambilan
haha


memang betul la x panas pun gamat tu
walaupun api menggelegak kat bwh kuali tu
:)




hasil tangkapan
haha

di pintu depan muzium mahsuri
:)

member2 aku semua msuk
tapi kami tak layan
baik pekena laksa dan cendol




muka confident okay
hakikatnya...
ya Allah...


haha




Balik daripada Cable car, terus ke Idaman Suri. shopping time!! Haha patutlah nama dia idaman suri, rupa-rupanya menjadi tempat idaman bagi suri-suri hehe :D

seterusnyaaaaaa...

to be continued untuk hari ke-3

No comments:

Post a Comment