default

Tuesday, 12 November 2013

Kerja to Langkawi ( Day 1 ) . Memang ponek botingkek-tingkek


                                                            Assalamualaikum

Okay ni cerita minggu lepas, aku baru balik daripada Langkawi sebab ada kerja sikit dengan semua classmate aku. Pergi dengan dua bas. Fuhhh last aku pergi langkawi ni masa aku form5 so lebih kurang 4 tahun yang lepas. Masa tu naik flight, daripada LCCT ke Pulau Langkawi 1 jam je. Kali ni naik bas, ya Allah memang terasa lama sangat dalam bas. bertolak pukul 9 pagi, 8 jam perjalanan. Aku rasa nak berlari2 je dalam bas tu tau! :p

the bad day tudung
lama sgt dlm bas
aku dah x kisah rupa tudung aku tu
:p

sampai jetty kuala perlis pukul 5 ptg
lps tu kena tunggu bas lagi satu sesat katanya
pukul 6 lbh kurang baru naik feri

masing2 sabar menunggu
hehe
bdk llki klas aku, semua sebaya
kiri skli laki org, kdua tunang org, lg dua org single
diaorg jelah melawak dlm bas
so takde la bosan kami dlm bas tu
haha

excited kwn2 aku naik feri
1st time
hehe

peace yaww
aku ddk single seat
so keseorangan la dahku
;p

suasana dlm feri
tgk filem bencinta 1 jam
so tak la terasa lama nak sampai ke langkawi

ddk tepi tingkap so boleh la tgk suasana di bumi Allah
subhanAllah!

lbh kurang pukul 8 malam sampai ke Langkawi
naik bas terus ke motel

Sampai motel je, kita terus berebut naik ke atas cop2 bilik. Adoii kelakar betul. Nasib baik lah dpt tingkat 1, lps letak barang2, bersihkan badan, ( mujur aku uzur masa tu sebab waktu solat betul2 terhad ) then tukar baju terus siap2 nak pergi HAJI ISMAIL GROUP. Siapa tak kenal kan kedai yang popular di Langkawi. so nantikan next entry bye! ;)

No comments:

Post a Comment